“Papiergeld keert altijd terug naar haar intrinsieke waarde - en die is nul.”

Voltaire

Jaar:

Nieuws


Eerste muntslag Merijn Bolink

zaterdag 13 oktober 2012

De eerste muntslag van Merijn Bolink was wederom een zeer geanimeerd gebeuren. Ondanks het slechte weer waren er toch nog zo’n 40 mensen naar de Zuidas getrokken. De opstelling van de catering buiten in het grind, bleek ook iets te optimistisch want precies om 6 uur passeerde een klein regenfront. Slechts enkele mensen hadden een paraplu meegenomen dus er zat niets ander op dan de feestelijkheden naar het pershuis te verhuizen.

Buiten bood alles een wat treurig aanzicht, maar binnen in het pershuis werd het een levendige bedoening. Met zijn twee zoons sloeg Merijn zijn eerste munt die meteen veel bewondering oogstte. Toevallig waren de drie graveurs van de verschillende bedrijven die voor ons de stempels maken aanwezig. Ook zij waren alle drie diep onder de indruk van de kwaliteit van de munt. Zoals in een eerder bericht was te lezen, is het stempel van deze munt als experiment met geavanceerde lasertechnologie gemaakt en het resultaat is inderdaad verbluffend.

De munt wekte bij de aanwezigen in ieder geval direct de kooplust op. Onze muntmeester Elly Baltus kon de vraag maar nauwelijks bijbenen en uiteindelijk stond zij in het donker nog munten te slaan…

 Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl