“Het is maar goed dat mensen het monetaire- en banksysteem niet begrijpen. Ik denk dat als ze dat wel deden, morgenochtend meteen de revolutie zou uitbreken. ”

Henry Ford

Jaar:

Nieuws


Wethouder bezoekt de bank

vrijdag 5 oktober 2012

De laatste tijd ontvangen wij steeds vaker speciale groepen op de bank. Na de vereniging van penningkunst en een denktank van de ABN, kwam vanmiddag de wethouder Ruimtelijke Ordening, Maarten van Poelgeest, met een groep ambtenaren op werkbezoek.

Met enkele verontrustende cijfers over de huidige omvang en samenstelling van de valutamarkt werd de achtergrond van het monetaire experiment geschetst. Daarna volgde een demonstratie van de geldpers. Als prominent politicus van Groen Links hoefde de wethouder niet overtuigd te worden van de dringende behoefte aan een nieuwe reservemunt. Er werd dus meteen een fraaie munt van Anne de Vries aangeschaft zodat wij de wethouder nu als mede-eigenaar van de bank kunnen begroeten.Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl