“We moeten kiezen tussen een wereldmarkt bepaald door calculators of een met een menselijk gezicht.”

Kofi Annan

Jaar:

Nieuws


Werkbezoek munten experts

zaterdag 22 september 2012

Op een fraaie zaterdagochtend ontvingen wij groep enthousiaste leden van de Nederlandse Vereniging voor Penningkunst. Deze experts op het gebied van munten en penningen wilde wel eens met eigen ogen zien hoe wij onze munten nu precies maken. Jennifer Hoes, onze tweede penningmeester, gaf een uitgebreide demonstratie van de antieke Dutrannoit frictiepers. Tijdens de lunch zijn wij daarna nog een uur bezig geweest om alle vragen te beantwoorden.Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl