“Geschiedenis is een race tussen onderwijs en catastrofe.”

H. G. Wells

Jaar:

Nieuws


Bank op transport

dinsdag 17 oktober 2017

Voor de komende expositie is de hele bank (pers, kluis, museumkast, led-logobord, gereedschap) ingepakt en op transport gezet naar Bergen. Gelet op onze ongelukkige ervaring met het verplaatsen van de geldpers, was dit toch even spannend. Maar de mannen van aannemersbedrijf Gebr. Min waren goed voorbereid en kwamen met zwaar materieel om de 6-ton wegende machine veilig van Alkmaar naar het vijf kilometer verderop gelegen Bergen te transporteren.

Martina Koolwijk was ter plaatste om alles te fotograferen.

   
   

 Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl