“Wat men moet begrijpen van het fractionele banksysteem is dat, net als bij een stoelendans, zolang als de muziek klinkt er geen verliezers zijn.”

Andrew Gause

Jaar:

Nieuws


Referendum: we gaan nog even door!

zaterdag 6 mei 2017

 Op 30 April - de laatste dag van het experiment – hielden we in de ArtKitchen Gallery een referendum over de vraag of de bank op 1 Mei zou worden opgeheven of niet. Een wat ongelukkige dag want midden in de voorjaarsvakantie waardoor de opkomst niet erg groot was. Uiteindelijk zijn er 32 stemmen uitgebracht (waarvan zes via de online stemmodule): 26 stemmen voor voortzetting van de bank, 5 tegen en 1 stem was bewust ongeldig was gemaakt.

Het is dus duidelijk dat de leden willen dat de bank nog enige tijd door gaat zodat we ook de laatste series kunnen uitbrengen. Dit geeft ons ook wat lucht om na de zomer een afsluitend feest te organiseren.Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl