“De manier waarop banken geld creĆ«ren is zo simpel dat je er met je verstand niet bij kan.”

J. K. Galbraith

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 28 mei 2017 - 28 mei 2017

Laatste dagen uitverkoop!

uitverkoopLeden en muntbezitters hebben de afgelopen weken uitgebreid gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met 50 % korting hun collectie aan te vullen. Inmiddels zijn de series van Bill Drummond en Ted Noten uitverkocht.

Er is ook veel belangstelling voor de virusmunten van Alonso Vazquez en aangezien deze met de hand worden gemaakt, is er voor deze munten een wachtlijst. Alle andere munten zijn nog niet uitverkocht – maar het gaat dus wel hard.

De uitverkoop loopt tot 1 juni dus u heeft nog 3 dagen! Stuur ons een mail met de munten die u zou willen hebben en dan kijken wij of deze nog op voorraad zijn. Zo ja dan kunt u deze voor € 50 per munt bestellen. 

Munten Zoro Feigl

Er is ook veel belangstelling voor de bijzondere munten van Zoro Feigl. Deze munten doen niet meer mee aan het experiment en zijn voor een gereduceerde koers van € 100 te bestellen bij het online wisselloket.

De waterpasmunt van Zoro is overigens aangepast want het kwik in deze munt reageerde niet goed met de lijm waarmee het dekseltje werd vastgezet. Het kwik is dus vervangen door een chroomstalen kogeltje. Werkt perfect!

Serie Zoro Feigl

BrassoOnderhoud

Wij kregen een vraag over een ledenmunt die een wat doffe waas had gekregen. Onze reservemunten zijn allemaal van alpaca waarvan het nikkel en zink ervoor zorgen dat ze niet corroderen en hun glans behouden. Maar de ledenmunten zijn van messing en afhankelijk van de omstandigheden waarin ze worden bewaard (m.n. de vochtigheid), kunnen deze hun glans wel verliezen.

De oplossing is simpel: met een druppeltje koperpoets en een zacht doekje wordt uw munt weer als nieuw.Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl