“Onhoudbare situaties gaan meestal langer door dan economen voor mogelijk houden. Maar eens houden ze op en wanneer dat gebeurt, is het meestal zeer pijnlijk.”

Paul Krugman

Nieuwsbrieven

Herinnering: grote uitverkoop Kunst Reserve Bank - 28 april 2017

JubileummuntHet leek een goede grap van het Simplistisch Verbond. Maar nee, dit is toch echt de officiële herdenkingsmunt die de Koninklijke Nederlandse Munt ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de koning heeft uitgegeven. De ontwerpers – wiens namen we maar even niet zullen noemen – hebben naar eigen zeggen gespeeld met de thema's 'samenbinden' en 'aanmoedigen'. Een mattenklopper dus. Tja, hoe diep kan de eens zo geroemde Nederlandse numismatiek zakken...

Gelukkig zijn er nog kunstenaars die het ontwerpen van munten wel serieus nemen. Zoals Zoro Feigl, de jonge kunstenaar wiens werk lovende kritieken krijgt, zeer gewild is bij verzamelaars en musea en tegelijk een breed publiek aanspreekt. De munten die Zoro voor de Kunst Reserve Bank heeft ontworpen, behoren tot de lastigste die wij tot nu toe hebben geproduceerd, maar met een geweldig resultaat want het zijn een paar echte 'survival tools' geworden.

Serie Zoro FeiglDe serie zal a.s. zondag om 16:00 uur worden gepresenteerd in de ArtKitchen Gallery en u kunt ze hier alvast bekijken op de website.

SPECIALE AANBIEDING

Omdat het de laaste dag van het experiment is, hebben we besloten de laatste serie onder de officiële koers aan te bieden. Zondag gaan de munten van Zoro weg voor dezelfde koers als waarmee we vijf jaar geleden zijn begonnen: € 100,-

UITVERKOOP EN REFERENDUM

Vergeet ook niet dat we zondag een grote uitverkoop houden van alle munten die we nog in de kluis hebben liggen. Van 12 uur 's middags tot middennacht kunnen leden voor € 50 per munt hun collectie aanvullen – zolang de voorraad strekt.

Leden kunnen in de ArtKitchen ook hun stem uitbrengen voor het referendum over de vraag of de Kunst Reserve Bank zichzelf op 1 mei moet opheffen of nog enige tijd kan doorgaan.

Om 18:00 uur zal er in de ArtKitchen een lichte maaltijd worden geserveerd. Daarna gaan we door tot middennacht.
 

UITVERKOOPComité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl