“In de kunst is spaarzaamheid altijd schoonheid.”

Henry James

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 21 April 2016 - 21 april 2016

Expositie KRB in Art Kitchen Amsterdam

Van 29 April t/m 14 Mei vindt er in de Art Kitchen Gallery in de Amsterdamse Pijp een expositie over de Kunst Reserve Bank plaats. De expositie bevat materiaal dat de afgelopen jaren door en rond de bank is geproduceerd: vanzelfsprekend alle munten, maar ook video's, affiches, houtsneden, achtergrondinformatie over de kunstenaars, artikelen in media, etc.

Bij de opening op vrijdag 29 April zal Ron Peperkamp een presentatie geven over de achtergrond van het monetaire experiment.

In de Art Kitchen wordt vanouds een relatie tussen kunst en voedsel gelegd. De opening wordt daarom omlijst met presentaties van o.a. Harry Ruhé (over zijn wijn-kunstcollectie) en de Amerikaanse mediakunstenaar Geoffrey Lillemon over zijn nieuwste werk. Aansluitend kunt u ook deelnemen aan de wijnproeverij van het Italiaanse wijnproject La Porrocchiale.

Opening Expositie KRB
Vrijdag 29 April
Inloop vanaf 16:00 uur
Presentatie: 17:00 uur
Vanaf 19:30 uur wijnproeverij

ArtKitchenArtKitchen Gallery
Hemonylaan 6a
1074 AW Amsterdam route
020 6223422 / 06 22803829
Open: woensdag t/m zaterdag van 13.00 t/m 18.00 uur

Algemene Ledenvergadering

Op 1 mei 2012 ging de Kunst Reserve Bank officieel van start. Onduidelijk was hoelang de bank het zou volhouden: als te veel mensen de kunstwaarde niet vertrouwden en hun munten inwisselden, zou het experiment immers snel zijn afgelopen. Maar inmiddels zijn we vier jaar verder en de bank bestaat nog steeds. Misschien niet helemaal in de vorm en omvang zoals wij het ons destijds hadden voorgesteld, maar het experiment loopt nog steeds. Ondanks de aanzienlijke rente zijn er dus nog steeds voldoende mensen die de kunstwaarde hoger inschatten dan de euro's waarvoor zij de munten kunnen inwisselen.

Statutair is echter vastgelegd dat het experiment maximaal vijf jaar zal duren. Op 1 mei a.s. gaat de bank dus zijn laatste jaar in. Tijd om met elkaar te overleggen wat we dit laatste jaar gaan doen. Leden, medewerkers, sponsors en andere geïnteresseerden zijn daarom van harte welkom op de

ALGEMENE LEDENVERGADERING
COÖPERATIE KUNST RESERVE BANK
Zondag 1 Mei 14:00 – 16:00 uur

ArtKitchen Gallery
Hemonylaan 6a
1074 AW Amsterdam route
(gratis parkeren)

Tijdens de vergadering zullen alle ideeën worden besproken en, voor zover mogelijk, als concrete voorstellen meteen ter stemming worden gebracht. Alle leden – d.w.z. degenen die een munt van de KRB bezitten en/of een KRB pas hebben – zijn stemgerechtigd. Iedere munt geldt als één stem. Op vertoon van uw ledenpas en/of de certificaten die u bij de munt heeft gekregen, ontvangt u een overeenkomstig aantal stembordjes. Introducés zijn van harte welkom. Zij kunnen door aanschaf van een KRB munt ter plekke lid worden en stemrecht verwerven.

Medewerkers gezocht

Net als vorig jaar zoeken wij weer een paar extra handjes voor de ledenvergadering. Vraag is dus wie wil helpen met het inrichten van de ruimte, de catering, stembordjes uitdelen, etc. Ook belangrijk: wij zoeken nog een voorzitter en iemand die de notulen wil bijhouden! Stuur een mailtje naar info@kunstreservebank.nl of bel 06 1226 3331.

Jaarverslag en Agenda

Enkele dagen voor de vergadering zullen het jaarverslag en de agenda op de website worden gepubliceerd. Indien u vindt dat bepaalde onderwerpen niet mogen ontbreken, dan kunt u deze mailen en worden ze aan de agenda toegevoegd.

 Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl