“Geld is een wapen. Politiek is weten wanneer je de trekker moet overhalen.”

Licio Lucchesi in The Godfather III

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 15 oktober 2015 - 15 oktober 2015

Nieuwe munt: Henipa

Henipa-muntDe eerste munten van het Henipa virus zijn geslagen en geanodiseerd. Dit keer in de kleurcombinatie rood/paars. De munt is vanaf vandaag te bestellen bij het online loket. Vanwege het gecompliceerde productieproces slaan wij niet de volledige oplage van 100 stuks maar worden de munten alleen op bestelling gemaakt. Houd u dus rekening met een wat langere levertijd.

Op de komende expositie over de Kunst Reserve Bank in Bergen kunt u met eigen ogen zien hoe het anodisatieproces precies in zijn werk gaat. In de expositieruimte wordt namelijk een tijdelijke lab ingericht. Op alle expositiedagen zijn er demonstraties van het elektrochemisch kleuren van de munten.

Speciaal aanbod en nieuwe displays tijdens expositie Bergen

Bezoekers van de expositie in Bergen bieden wij de kans hun collectie aan te vullen. Munten waarvan de officiële emissie is afgelopen maar die wij nog wel op voorraad hebben, zijn tijdens de expositie namelijk alsnog te koop. Vanzelfsprekend niet voor de oorspronkelijke emissieprijs want de wisselwaarde is inmiddels vermeerderd met de jaarlijkse rente van 10%. De munten gaan dus voor de huidige wisselwaarde die per munt verschilt (na te kijken op de website). Wilt u die ene munt van twee jaar geleden alsnog hebben – dan is dit uw kans!

Verder zijn er op de expositie ook affiches en (nog enkele) houtsneden te koop. Bovendien hebben wij nieuwe displays laten maken om uw munten thuis op een chique manier te etaleren – zowel voor een enkele munt, als voor series van vier. De displays voor enkele munten zijn geschikt voor ieder interieur want wij hebben ze in drie kleuren: donkerrood, blauw en groen fluweel. De grote displays voor vier munten zijn er alleen in donkerrood. Binnenkort ook te bestellen via de website.

Zondag 15:00 uur: Receptie

Van ReenenschoolA.s. zondag wordt het mooi weer – een mooie gelegheid voor een herfstwandeling door het lommerrijke Bergen met na afloop een bezoekje aan onze receptie in de Van Reenenschool. U bent vanaf 15:00 uur welkom voor een hapje en een drankje.

Mocht u zondag niet in de gelegenheid zijn, dan kunt u de expositie ook de volgende dagen bezoeken:

Za. 17 – Zo. 18 okt. van 12:00 tot 18:00 uur
Vrij. 23 – Za. 24 – Zo. 25 okt. van 12:00 tot 18:00 uur

Van Reenenschool
Spaanschepad 1
1861 LM Bergen N-HComité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl