“Van de vele manieren waarop je een banksysteem zou kunnen organiseren, is die van vandaag wel de slechtste.”

Mervyn King, gov. Bank of England

Nieuwsbrieven

KRB tijdens Amsterdam Art Weekend - 28 november 2014

SPEND METijdens de succesvolle opening van de tentoonstelling van Doina Kraal in FOAM is haar eerste munt SPEND ME gepresenteerd. In het ontwerp zit een QR-code verstopt die met een telefoon is te scannen. Om de leesbaarheid van de code te verhogen, krijgen deze munten een speciale behandeling met seleenzuur waardoor het contrast wordt verhoogd. Het resultaat ziet er echt heel fraai uit en er was tijdens de opening al veel vraag naar de munt.

Vanwege die extra behandeling konden de eerste dag uiteindelijk slechts 10 munten worden geproduceerd en zodoende moesten wij enkele mensen teleurstellen. De komende twee dagen kan men echter terecht bij het mobiele loket van de Kunst Reserve Bank. Tijdens het AMSTERDAM ART WEEKEND zal het loket namelijk buiten bij museum FOAM staan.

FOAM

za. 29 en zo. 30 november 2014
11:00 - 17:30 uur
Museum FOAM, Keizersgracht 609
Amsterdam

Voor zover nog voorradig zullen daar bij hoge uitzondering ook emissies van voorgaande kunstenaars te koop zijn. Deze gaan echter niet voor de dagkoers, maar voor de actuele wisselwaarde.

De munt SPEND ME van Doina Kraal is voor de dagkoers (€ 113,35) ook gewoon te bestellen bij het online wisselloket.

 Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl