“De complexiteit van het financiĆ«le systeem is veel sneller toegenomen dan ons begrip van die complexiteit.”

Wouter Bos

Nieuwsbrieven

Kunst Reserve Bank opent filiaal op station RAI - 24 april 2014

FIliaalmapFilialen groot succes

Het concept van de filialen is door de leden met groot enthousiasme ontvangen. Wij ontvingen veel positieve reacties en een aantal leden heeft het filiaal al meteen open gesteld voor het publiek. De filiaalkaart op de website begint zich dus al aardig te vullen.

De mogelijkheid om met een eigen filiaal actief deel te nemen aan het project, heeft ook weer een aantal nieuwe leden opgeleverd. De afgelopen week kwamen er zelfs zoveel aanvragen binnen, dat wij door onze voorraad mappen zijn. Inmiddels zijn er extra mappen besteld dus de nieuwe leden kunnen hun filiaalmap binnenkort op hun deurmat vinden.

KRB opent filiaal op station RAI

Station RaiEen spontane reactie kregen wij ook van de Art Kitchen die voorstelde een filiaal op station RAI in Amsterdam te openen. Op het perron tussen spoor 1 en 2 heeft de Art Kitchen namelijk een galerie waarin nu dus ook een filiaal van de Kunst Reserve Bank zal worden gevestigd.

De Art Kitchen laat er ook geen gras over groeien want het filiaal zal morgenavond (!) al worden geopend. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Als waarnemend voorzitter van de KRB zal Ron Peperkamp een presentatie geven over de achtergrond van het monetaire experiment. Vanzelfsprekend zijn er drankjes en hapjes en na afloop wordt er een maaltijd geserveerd.

Station RAI Amsterdam - perron 1/2
Vrijdag 25 April
17:00 - 19:00 uur & na afloop maaltijd van Woestkoken

Verzoek van Art Kitchen of u zich wel even wilt aanmelden bij hun Facebook pagina: https://www.facebook.com/events/668954243140078/

 Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl