“Het is maar goed dat mensen het monetaire- en banksysteem niet begrijpen. Ik denk dat als ze dat wel deden, morgenochtend meteen de revolutie zou uitbreken. ”

Henry Ford

Nieuwsbrieven

Extra: geldpers gestolen - 29 december 2011

Afgelopen nacht is onze geldpers uit de opslag in Alkmaar gestolen! Het is een raadsel hoe men de loodzware machine uit de hal heeft weten te krijgen, maar hij is echt verdwenen. Er zijn ook geen duidelijke sporen van braak. Het enige wat de beheerder van de hal vanochtend aantrof was een lege kooi...

In HAL 25 heeft onlangs een drukbezocht kerstevenement  plaatsgevonden. Waarschijnlijk hebben de daders toen ongemerkt de boel afgelegd.

Op het moment van de diefstal was de pers juist volledig afgesteld voor de productie van de eerste reservemunten. Omdat de pers later deze maand getransporteerd zou worden naar de Zuidas, was hij ook niet verankerd maar stond hij gewoon los op de betonnen vloer. Vermoedelijk wil men de pers gebruiken voor het produceren van valse 2-euro munten.

Iedereen die informatie heeft over deze diefstal of weet waar de geldpers zich bevindt, verzoeken wij dringend contact met de politie of met ons op te nemen: 06-1226 3331 of mail: info@kunstreservebank.nl

geldpers

De geldpers is een gerestaureerde Dutrannoit frictiepers uit 1910. De machine is 3,35 meter hoog en weegt zo’n 6 ton. Registratienummer: ADV02345

De Kunst Reserve Bank heeft vanzelfsprekend niet voldoende middelen om een nieuwe geldpers aan te schaffen. Zonder de geldpers zullen wij het project daarom waarschijnlijk moeten afblazen. Na bijna drie jaar voorbereiding is dat natuurlijk erg zuur – met name voor alle medewerkers, leden en donateurs die ondertussen veel tijd en geld in het project hebben gestoken.

Wij zijn daarom zelfs bereid om buiten justitie te onderhandelen over een prijs voor het terugbezorgen van de pers. Bel ons (desnoods anoniem): 06 1226 3331Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl