“Iemand die gelooft dat exponentiële groei oneindig kan doorgaan in een eindige wereld is geestelijk gestoord of een econoom.”

Kenneth Boulding

Nieuwsbrieven

Extra: laatste kans op eerste munt Merijn Bolink - 17 oktober 2012

WijsneuzenBij de opening afgelopen vrijdag was al duidelijk dat de eerste reservemunt van Merijn Bolink een groot succes zou worden. Onze muntmeester Elly Baltus kon de vraag maar nauwelijks bijbenen en uiteindelijk stond zij in het donker nog munten te slaan.

Nu gaat het ook een hele bijzondere munt. Niet alleen is hij visueel aantrekkelijk, ook de experimentele techniek waarmee het stempel voor deze munt is geproduceerd, is uitzonderlijk. Het ontwerp was namelijk te complex voor gewoon graveerwerk en het stempel kon daarom alleen met geavanceerde lasertechnologie worden gemaakt. De details kunt u hier lezen.

Het resultaat is zondermeer verbluffend en de munten vinden dan ook gretig aftrek. Wilt u de munt kopen dan moet u dus snel zijn. De emissie loopt nog tot zondagavond maar op is op!

U kunt de munt bestellen bij het online wisselloket.


 Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl